Sjurelv Fiskeoppdrett AS

Sjurelv Fiskeoppdrett ble stiftet i 1984 av Hans Tormod Hansen. Vi holder til i Kaldfjord i Tromsø kommune, hvor vi har 3 lokaliteter- Vengsøy, Blåmannsvik og Rogndalen. Årlig produserer vi mer enn 12 millioner måltider med sunn og bærekraftig laks. 

Sjurelv Fiskeoppdrett har 9 faste ansatte, samt 2 studenter innen havbruk på deltid. Det er viktig for oss å bidra til trygge arbeidsplasser for distriktet og støtter derfor opp om lokalsamfunnet gjennom leverandører i nærmiljøet. Med fire tiår i bransjen ønsker vi å være en tydelig stemme for bærekraftig produksjon og lokalt samarbeid for å gi de gode kvalitetsproduktene som distriktet har å tilby. 

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven skal fremme virksomhetens respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, og den skal sikre allmennheten tilgang til informasjon.

Som en del av vårt arbeid med åpenhetsloven har vi tatt utgangspunkt i leverandørene som vi benytter oss av. På dette grunnlaget har vi gjort vurderinger basert på risikoen for menneskerettighetsbrudd.  

Vår laks er GLOBALG.A.P. sertifisert, denne sertifiseringen stiller strenge krav til våre leverandører. Våre vurderinger i arbeidet med åpenhetsloven, støtter seg derfor på arbeidet med GLOBALG.A.P.

Matvaretrygghet

Matloven har som hensikt å sikre helsemessig trygge næringsmidler og fremme helse, kvalitet og forbrukerhensyn i hele produksjonskjeden, samt ivareta miljøvennlig produksjon.

Sjurelv Fiskeoppdrett prioriterer mattrygghet og vi er sertifisert etter strenge standarder. Vi er GLOBALG.A.P. sertifisert, denne standarden setter søkelys mot både mattrygghet, miljøbeskyttelse, arbeidsmiljø og dyrevelferd. Sertifikatet stiller meget stenge krav som vi må forholde oss til. For å opprettholde sertifikatene skal det årlig foretas inspeksjoner og revisjoner av en tredjepart.